Parlamentul European va vota marți un proiect de rezoluție privind relațiile cu Rusia

49
1 minut de lectură

Parlamentul European va supune marți la vot un proiect de rezoluție privind Rusia, document ce susține că Uniunea Europeană trebuie să ia în considere impunerea unor noi sancțiuni Moscovei, în cazul în care aceasta va continua să încalce dreptul internațional, informează Legislativul UE.

Eurodeputații vor vota marți proiectul de rezoluție, după o dezbatere programată pentru astăzi. Procedura va fi de tip non-legislativ, relatează Mediafax.

Proiectul recomandă „revizuirea Acordului de parteneriat și cooperare de către UE și limitarea cooperării cu Rusia în domenii de interes comun, cum ar fi lupta împotriva terorismului și a schimbărilor climatice“.

Proiectul de rezoluție mai menționează că îmbunătățirea relațiilor între Bruxelles și Moscova va fi posibilă doar dacă Rusia va implementa în mod integral „așa-zisele acorduri de la Minsk privind sfârșitul războiului din Ucraina de est și va începe să respecte dreptul internațional“.

În decembrie 2018, statele Uniunii Europene au fost de acord să prelungească sancțiunile economice până la 31 iulie 2019.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele