Dispar jumătăte din numărul secretarilor de stat și sporul pentru condiţii grele

545
1 minut de lectură

Guvernul pregăteşte diminuarea numărului de posturi din aparatul de stat, prin reducerea cu 50% din numărul de secretari de stat şi înjumătăţirea cabinetelor secretarilor de stat care rămân în sistem, au declarat surse oficiale.

Reducerea cu 50% nu va afecta instituţiile cu un singur secretar de stat, urmând ca instuţiile statului cu multe posturi de secretar de stat să piardă mai mult de jumătate din numărul de secretari de stat, anunță Mediafax.

Guvernul are în vedere şi reglementarea numărului de posturi de conducere în aparatul central al statului. În prezent, numărul de posturi de conducere este limitat în cazul funcţionarilor publici, unde posturi de conducere pot fi 12% din numărul total de angajaţi.

Urmează ca reglementarea care se aplică funcţionarilor publici să fie extinsă şi la restul administraţiei centrale, cu excepţia câtorva domenii ca învăţământul, sănătatea sau poliţia.

Măsura vizează unele compartimente conduse de şefi dar cu un număr foarte mic de subordonaţi.

Un alt proiect priveşte eliminarea sporului de 15% pentru condiţii grele şi vătămătoare. Autorităţile au constatat că existau instituţii unde angajaţii primeau acest spor pentru că aerul din Bucureşti este poluat. Măsura nu va afecta medicii, profesorii, poliţiştii sau magistraţii, dar oficialii guvernamentali spun că pentru aceştia sporul va fi o sumă fixă şi nu actualul procent de 15%. Măsura va fi discutată cu reprezentaţii angajaţilor în următoarea perioadă.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele