Dispută Rusia-SUA după o “interacțiune iresponsabilă” deasupra Mediteranei

240
1 minut de lectură

Un avion multirol rus Suhoi Su-35 a efectuat manevre periculoase în apropierea unei aeronave americane de supraveghere maritimă P-8A Poseidon în cursul unui incident petrecut marți deasupra Mării Mediterane, susțin autoritățile SUA, dar Moscova neagă acuzațiile, informează site-ul The Moscow Times, preluat de Mediafax.

“Deși avionul rus acționa în spațiul aerian internațional, această interacțiune a fost iresponsabilă”, se afirmă într-un comunicat al Flotei a 6-a americană.

“Avionul american acționa în conformitate cu legislația internațională și nu a provocat această activitate rusă”, au adăugat autoritățile militare SUA.

Potrivit Flotei a 6-a, în cursul incidentului, avionul rus a trecut la un moment dat în mare viteză direct prin fața aeronavei americane, generând turbulențe și “punând în pericol piloții și echipajul nostru”.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării de la Moscova a transmis miercuri că avionul Suhoi Su-35 a interceptat o aeronavă americană ce se îndrepta spre baza navală rusească de la Tartus, Siria, potrivit agenției de știri RIA.

Moscova a negat că pilotul avionului rus ar fi acționat într-o manieră iresponsabilă, susținând că a rămas la o distanță sigură și s-a întors la bază după ce aeronava americană și-a schimbat cursul.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele