DNA renunță la solicitările de sesizare a CCR în procesul lui Liviu Dragnea

53
2 minute de lectură

Procurorul de ședință din procesul lui Liviu Dragnea a anunțat, luni, instanța supremă, că renunță la cele două solicitări de sesizare a Curții Constituționale, dar și la cererea de schimbare a încadrării juridice pentru trei inculpați, instanța luând act de aceste renunțări.

Decizia de luni vine după ce în luna aprilie, procurorul DNA de la termenul respectiv, Raluca Mirică, a solicitat ca instanța să sesizeze Curtea Constituțională cu două excepții de neconstituționalitate.

“Vă rog să luați act că renunțăm la susținerea acestora. Din punctul nostru de vedere, niciuna nu are legătură cu soluționarea acesteia cauze”, a spus în fața judecătorilor procurorul DNA.

Instanța supremă a luat act de retragerea cererilor DNA de sesizare a Curții.

Apoi, procurorul DNA a renunțat și la solicitarea proprie de schimbare a încadrării juridice a trei inculpați, printre care și Liviu Dragnea.

“În raport de limitele apelului declarat de noi, care vizează 3 din 11 inculpați, apreciez că solicitarea de analizare a încadrarii juridice ar crea premisele unei analize inechitabile pentru toți inculpații. Abuzul în serviciu este comis în participație, ca și falsul intelectual, iar încadrarea juridice ar trebui făcută în echitate. Prin cererea noastră, nu s-ar putea schimba. Renunțăm și la cererea de schimbare a încadrării juridice”, a anunțat procurorul.

Judecătorii instanței supreme au luat act și de renunțarea la cererea de schimbare a încadrării juridice.

DNA a schimbat procurorul de ședință în procesul lui Liviu Dragnea. Astfel, dacă la termenul trecut procuror a fost Raluca Mirică, acum procuror de ședință este Elena Grecu, cea care a candidat și pentru conducerea DNA.

Citiți și: Procurorii militari anchetează intervenția jandarmilor la Topoloveni, după ce protestatari pașnici au fost băgați în dubă la vizita șui Liviu Dragnea

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele