Dodon anunță că ar putea dizolva Parlamentul de la Chișinău, dacă nu se formează un nou guvern

33
1 minut de lectură

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat joi că săptămâna viitoare intenționează să dizolve Parlamentul de la Chișinău în cazul în care până duminică nu se formează un nou guvern, informează Mediafax.

„Putem forma noul guvern al Moldovei în următoarele câteva zile“, a declarat Dodon, aflat într-o vizită în Rusia, unde participă la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF).

„Dacă majoritatea parlamentară și guvernul nu sunt formate până duminică, va trebui să dizolv Parlamentul săptămâna viitoare, în ziua de luni“, a precizat liderul de la Chișinău.

„Sunt sigur că, dacă un nou guvern se formează, situația în Moldova se va schimba dramatic într-un an sau un an și jumătate, iar mulți investitori occidentali aflați aici vor veni în Moldova, pentru că vor fi interesați să facă asta“, a adăugat Dodon.

După alegerile legislative din 24 februarie, în urma cărora niciun partid nu a obținut majoritatea necesară formării guvernului, politicienii moldoveni au încercat fără succes să ajungă la un acord privind constituirea unui nou guvern.

Partidul Socialiştilor (PSRM), formaţiunea președintelui prorus Igor Dodon, care s-a clasat pe primul loc în urma scrutinului parlamentar din Republica Moldova, are 35 de mandate, în timp ce Partidul Democrat din Moldova, condus de Vladimir Plahotniuc, a obținut 30 de locuri, iar alianţa electorală pro-europeană ACUM a primit 26 de locuri.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele