Dodon cere SUA să sprijine neutralitatea Republicii Moldova

37
1 minut de lectură

Președintele moldovean Igor Dodon a informat că a cerut SUA, în cadrul unei întrevederi cu subsecretarul de stat pentru afaceri politice David Hale, să sprijine eforturile Republicii Moldova privind recunoașterea statutului de neutralitate „permanentă“ la nivel internațional, informează Mediafax.

Igor Dodon a declarat, într-o postare pe Facebook, că Republica Moldova apreciază susținerea Statelor Unite față de soluționarea crizei politice din țara sa, însă face apel pentru sprijin în recunoașterea neutralității permanente de către comunitate internațională.

„Am reiterat că datorită susținerii din partea partenerilor externi și a consensului național intern Republica Moldova are toate șansele de a relansa economia și a promova o politică externă echilibrată în baza intereselor sale naționale“, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook a oficialului moldovean.

„În context, l-am asigurat pe Subsecretarul de Stat că Administrația prezidențială, Guvernul și majoritatea parlamentară vor păstra în vigoare toate acordurile internaționale semnate de Republica Moldova, inclusiv cu Uniunea Europeană. Totodată, am făcut apel către SUA să susțină eforturile noastre de consolidare a statutului de neutralitate permanentă a țării noastre, recunoscut la nivel internațional“, se mai arată în mesajul lui Dodon.

În ceea ce privește problema transnistriană, președintele a declarat că susține în continuare formatul „5+2“, cât și „rolul SUA și al altor participanți la negocieri“.

Igor Dodon s-a întâlnit cu David Hale în cadrul vizitei acestuia în Republica Moldova.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele