Doi cardinali acuză „ciuma agendei homosexuale“ din interiorul Bisericii

34
1 minut de lectură

Doi cardinali ai Bisericii Catolice au cerut stoparea imediată a „ciumei agendei homosexuale“, solicitându-le episcopilor să nu mai fie complici în cazurile de abuzuri sexuale.

Într-o scrisoare deschisă, cardinalii Raymond Burke, din Statele Unite, și Walter Brandmüller, din Germania, au avertizat că scandalurile sexuale implică preoți care „s-au îndepărtat de la adevărul Biblic“, relatează BBC.

Numeroase cazuri de abuzuri sexuale la adresa minorilor au apărut peste tot în lume, iar Biserica a fost acuzată de încercarea de a mușamaliza ofensele comise de preoți. În scrisoarea lor, cardinalii au adresat inclusiv critici directe la adresa Papei.

Scrisoarea a fost dată publicității în contextul summitului convocat de Papa Francis la Roma, în efortul de a găsi o soluție la scandalurile care afectează Biserica Catolică.

Critici vocali ai Papei Francis, cardinalii aparțin unei aripi conservatoare a Bisericii, care consideră homosexualitatea ca principală cauză a abuzurilor comise de clerici.

„Ciuma agendei homosexuale a fost răspândită în interiorul Bisericii și a fost promovată de rețele organizate, protejate de un climat de complicitate și o conspirație a tăcerii“, avertizează ei.

Cardinalul Burke are legături cu fostul consilier al lui Donald Trump la Casa Albă Steve Bannon, acesta urmând să se afle la Roma cu ocazia summitului. Luna trecută, Brandmüller a provocat o controversă aprinsă, după ce a acuzat homosexualitatea ca principal motiv în cazurile de abuzuri sexuale.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele