Donald Trump și Kim Jong-un s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată

107
3 minute de lectură

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, se arată într-un comunicat Mediafax preluat de pe site-ul The Guardian.

Președintele american a declarat că vizita în zona demilitarizată a fost programată de câteva luni.

Întâlnirea între cei doi lideri în zona demilitarizată, care este fără precedent, vine după ce liderul de la Casa Albă a postat pe Twittter că dorește să se întâlnească cu liderul nord-coreean.

Aceasta este cea de a treia întâlnire între Donald Trump și Kim Jong-un.

Donald Trump este primul președinte american în funcție care pășește în Coreea de Nord.

„Vreau doar să spun că este onoarea mea. Să trec această linie este o mare onoare, un mare progres s-a făcut, s-au format prietenii incredibile, în special una“, a declarat Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă i-a mulțumit liderului nord-coreean că a acceptat invitația sa de a se întâlni.

“Președintele Trump tocmai a devenit primul președinte american care ne vizitează țara. Aceasta este o expresie a intenției de a elimina agresiunea din trecut și de a deschide un nou viitor”, a declarat Kim Jong-un.

Donald Trump a menționat ieri și pe rețelele sociale traseul vizitelor sale din Asia-Pacific, făcând referire la o posibilă întâlnire simobilică cu Kim Jong-Un, în zona demilitarizată, doar pentru a-i strânge mâna și a-l saluta.

În cadrul participării sale la summitul G-20 de la Osaka, președintele SUA a stabilit un acord comercial nou cu statul chinez, reiterând că cel mai important lucru îl reprezintă redeschiderea negocierilor cu China.

Invitație la Casa Albă

După întrevederea cu liderul nord-coreean, Trump a anunțat că l-a invitat pe Kim Jong-un la Washington, adăugând că acest lucru se va întâmpla „la un moment dat“.

Trump a precizat că i-a spus liderului nord-coreean „La momentul potrivit, veți veni“, adăugând că acest lucru s-ar putea produce „oricând (Kim) dorește“.

În ceea ce privește sancțiunile economice impuse Coreei de Nord din cauza programelor de înarmare atomică și balistică, Trump a afirmat că abia așteaptă să le poată elimina.

Trump a făcut acest anunț după ce s-a întâlnit cu Kim Jong Un în Zona Demilitarizată dintre cele două Corei. Cei doi lideri au discutat timp de aproximativ 50 de minute în spatele ușilor închise. La întrevedere au asistat și fiica și ginerele președintelui american, Ivanka Trump și Jared Kushner.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele