Donald Tusk: Liderii UE trebuie să fie deschiși la o prelungire de durată a Brexit

Șansele unui Brexit fără acord sunt tot mai mari. Sfaturi utile pentru cetățenii europeni

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a transmis astăzi că le va cere liderilor țărilor din Uniunea Europeană să fie deschiși la posibilitatea unei prelungiri de durată a Brexit, pentru a da timp Marii Britanii să își regândească strategia, relatează Mediafax.

„Le voi cere liderilor UE să fie deschiși la o prelungire de durată dacă Marea Britanie dorește să își regândească strategia pentru Brexit, pentru a ajunge la un consens“, a transmis Donald Tusk într-un mesaj publicat pe Twitter.

Liderii Uniunii Europene se vor întâlni în perioada 21-22 martie pentru a discuta despre Brexit.

Conform unui oficial european, Tusk ar dori o prelungire a Brexitului de cel puțin un an, ceea ce înseamnă că Marea Britanie va lua parte la alegerile europarlamentare din luna mai.

Comentarii
Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.