Donald Tusk: Suntem deschiși pentru discuții, dar Acordul Brexit nu va fi renegociat

65
1 minut de lectură

Uniunea Europeană este deschisă la discuții în ceea ce privește viitorul relației dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, dar Acordul Brexit nu va fi renegociat, a declarat vineri Donald Tusk, președintele Consiliului European, conform unui comunicat publicat pe site-ul instituției, potrivit Mediafax.

Problema ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar a fost discutată vineri, în a doua zi a summitului UE desfășurat la Bruxelles.

„Suntem deschiși la discuții în ceea ce privește Declarația comună privind viitorul relațiilor dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană dacă poziția Marii Britanii se va schimba, dar Acordul de retragere nu va fi renegociat”, a declarat Donald Tusk.

De asemenea, Donald Tusk a vorbit despre viitoarele relații cu Marea Britanie și a declarat că se lucrează și la măsurile ce vor fi luate în scenariul producerii unui Brexit fără Acord.

„Așteptăm cu interes să lucrăm cu viitorul prim-ministru al Marii Britanii”, a declarat Donald Tusk, menționând că Uniunea Europeană dorește evitarea unui Brexit dezordonat și dorește să păstreze o relație cât mai apropiată cu Marea Britanie.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele