Dosarul Rusia | Ginerele lui Trump și alți colaboratori, citați

51
2 minute de lectură

Comisia juridică din Camera Reprezentanţilor de la Washington a autorizat joi citarea mai multor foști sau actuali colaboratori ai președintelui Donald Trump în încercarea de a stabili dacă liderul de la Casa Albă a încercat să obstrucționeze investigația privind imixtiunile ruse, informează CNN, preluat de Mediafax.

Mulți dintre oficialii citați au fost menționați în raportul procurorului special Robert Mueller, democrații din această comisie susținând că trebuie să discute cu aceștia în contextul dezbaterilor interne privind o potențială declanșare a procedurii de demitere a președintelui SUA.

Convocarea unor foști sau actuali colaboratori ai lui Trump survine în contextul în care Comisia juridică, controlată de democrați, a inițiat o amplă anchetă împotriva liderului de la Casa Albă privind o posibila obstrucționare a justiției, fapte de corupție și abuz de putere.

Printre persoanele citate se numără Jared Kushner, consilier prezidențial și ginerele lui Trump, Jeff Sessions, fost procuror general, Rod Rosenstein, fost adjunct al procurorului general, John Kelly, fost șef al Cancelariei prezidenţiale, și Cory Lewandowski, fost director al echipei de campanie a lui Trump.

Procurorul Robert Mueller, care a coordonat ancheta privind ingerințele electorale ruse, a stabilit că nu au existat acţiuni de coordonare între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova.

Preşedintele SUA, Donald Trump, susține că raportul Comisiei Robert Mueller arată clar că nu au existat contacte electorale cu Rusia şi nici acţiuni de obstrucţionare a justiţiei. “Nu a fost nicio complicitate şi nicio acţiune de obstrucţionare a justiţiei. Jocul s-a încheiat pentru cei care instigă la ură şi pentru democraţii radicali de stânga”, a transmis Donald Trump, prin Twitter, după publicarea versiunii redactate a raportului Comisiei Robert Mueller.

Însă liderii democrați susțin că, în raport, procurorul special Robert Mueller a apreciat că unele acţiuni ale preşedintelui Donald Trump pot fi asimilate obstrucţionării justiţiei, dar fapta nu există deoarece subalternii au refuzat să aplice ordinele. “Chiar dacă ar putea fi mai dificil să stabilim că acţiunile publice ar fi motivate de o intenţie coruptă, puterea preşedintelui de a influenţa acţiuni, persoane şi evenimente este amplificată de abilitatea unică de a atrage atenţia prin mijloacele de comunicare în masă. Şi niciun principiu juridic nu exclude acţiunile publice din statutul actelor de obstrucţionare a justiţiei”, a afirmat Robert Mueller, referindu-se la demiterea directorului FBI James Comey şi la cazul lui fostului consilier prezidenţial Michael Flynn.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele