Franța a votat impozitarea giganțiilor tech, în ciuda amenințărilor din partea SUA

51
1 minut de lectură

Franța a aprobat o taxă pe serviciile digitale, în ciuda amenințărilor cu represalii din partea SUA, care susține că noul impozit vizează în mod nedrept giganții americani din domeniul tehnologiei, transmite BBC.

Taxa de 3% va fi percepută pentru vânzările generate în Franța de firme multinaționale precum Google și Facebook.

Guvernul francez a susținut că astfel de firme cu sediul în afara țării plătesc puțin sau niciun impozit.

Administrația americană a ordonat o anchetă privind această mișcare – ceea ce ar putea avea drept rezultat impunerea unor noi tarife în relația cu UE, ca represalii.

Noul impozit a fost aprobat de senatul francez joi, la o săptămână după ce acesta a fost adoptat de camera inferioară, Adunarea Națională.

Orice companie digitală cu venituri mai mari de 750 milioane de euro (850 milioane de dolari, 670 milioane de lire sterline), din care cel puțin 25 milioane euro sunt generate în Franța, ar face obiectul acestei taxe. Impozitul va fi aplicat retroactiv începând cu prima zi a anului 2019 și se așteaptă să aducă în acest an, la buget, aproximativ 400 de milioane de euro.

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele