Dragnea despre valiza cu presupuse documente Tel Drum: o prostie, o disperare

227
3 minute de lectură

Președintele PSD Liviu Dragnea a avut luni prima sa reacție după ce jurnaliștii de la Rise Project au anunțat sâmbătă seara, pe pagina de Facebook a platformei media, că vor publica un serial cu dezvăluiri legate de activitatea Tel Drum, firmă atribuită liderului PSD.

El a venit la parlament cu două valize, pe care le-a deschis în fața jurnaliștilor pentru a le etala conținutul. Una dintre valize era plină cu gogoși, despre care a spus că sunt pentru jurnaliștii de la Rise Project, iar cealaltă valiză conținea dosare care l-ar viza pe președintele Klaus Iohannis, cu imaginea lui pe fiecare copertă.
Dragnea a spus că nu are nicio legătură cu Tel Drum și a calificat demersul jurnaliștilor de la Rise Project drept ”o gogoașă”, ”o prostie”, ”o acțiune disperată” care ar fi menită să acopere scandalul legat de revocarea procurorului general Augustin Lazăr.

”Prima valiză este un pentru Rise Project, este cu gogoși. A doua valiză am găsit-o în fundul curții din Teleorman”, le-a spus Dragnea jurnaliștilor, într-o parafrază ironică după anunțul făcut de jurnaliștii de la Rise Project, care au scris că au intrat în posesia unei valize cu documente despre firma Tel Drum, care ar fi fost găsită de un teleormănean pe proprietatea sa. În timp ce vorbea, Dragnea a început să scoată din cea de-a doua valiză dosarele care l-ar viza pe președintele României, Klaus Iohannis, și despre care a spus cu reproș, că nu au ajuns la DNA. Pe măsură ce le scotea din valiză, Dragnea le-a făcut și câte o descriere de conținut: unul ar viza achiziția frauduloasă a sediului Raiffeisen, altul retrocedările către Forumul German, formațiune din care provine Klaus Iohannis, iar alt dosar ar fi legat de promovarea procurorilor care au dat soluție de clasare în dosarele lui Klaus Iohannis.De asemenea, alt dosar ar conține declarații mincinoase ale șefului statului despre banii încasați din chirie, despre închirierea căminului de bătrâni iar un ultim dosar ar conține dovezi ale presiunilor făcute asupra unui judecător CCR. Toate dosarele au fost lăsate în valiza desfăcută, pe holul parlamentului, cu recomandarea de a fi consultate.

”Mai avem niște stickuri. (…) Nu vă interesează golăniile făcute de procurori cu președintele României?”, a spus Dragnea către jurnaliști, fără să aștepte răspunsul.
Jurnaliștii de la Rise Project au scris că au intrat în posesia unei valize cu documente legate de afacerile Tel Drum. ”Cert este că în perioada următoare vom publica mai multe documente, toate fiind de interes public”, au anunțat jurnaliștii care susțin că toate documentele au fost verificate și că ar fi fost ascunse înainte de percheziția fizică și informatică făcută de DNA în 2017 la sediul firmei Tel Drum. ”Este vorba de mii de documente financiare, peste 14.000 de fotografii și clipulețe video care arată imagini din interiorul firmei Tel Drum, din timpul unor excursii, în plus mai sunt si emailuri”, spune jurnalista Ana Poenariu, de la Rise Project.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele