Dragnea: Nu sunt rezultate care să bucure PSD. La prezidențiale trebuie ales între Firea și Tăriceanu

337
3 minute de lectură

Principalele declarații ale lui Liviu Dragnea:

  • Nu sunt niște rezultate care să bucure PSD. Trebuie făcute analize rapid și foarte serios în partid. Am înțeles că un coleg al meu a avut o propunere.
  • Eu în viață mi-am asumat și ce am făcut și ce nu am făcut și la fel o să fac și acum.
  • Eu astăzi am luat buletinele de vot pentru referendum și am și votat, așa cum am spus nu sunt împotriva temelor. Întrebările au fost făcute prost, dar în societatea românească nu a existat o dispută pe lupta anticorupție sau pe alte teme.
  • În legătură cu anunțul pe care am spus că o să-l fac. Nu am spus niciodată că o să candidez la funcția de președinte.
  • Dar ceea ce vreau să spun eu și nici nu puteam să fac un anunț în seara asta, în condițiile în care cu totul întâmplător la mine termenele sunt puse în funcție de momente politice, dar PSD trebuie să stabilească un candidat. Am înțeles că ALDE îl susține pe domnul Tăriceanu. Trebuie văzut în perioada următoare care din cei doi, de la PSD și de la ALDE, are mai multe șanse să scape de acest om care este acum la Cotroceni.
  • Cred că analiza trebuie făcută între Gabriela Firea și domnul Tăriceanu.
  • Coaliția nu trebuie să fie afectată
  • A fost o furtună a urii. Da, poate noi suntem vinovați pentru asta. Asta e. Eu totuși sper ca ALDE să treacă pragul de 5%.

Citiți și: România este Europa! De „10 august” și „26 mai” ar trebui să se vorbească și în școli

Context. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat zilele trecute, într-un interviu acordat Adevărul LIVE, că duminică seară, imediat după închiderea urnelor, va face un anunț privind candidatura la prezidențiale.

În interviul cu pricina, Dragnea s-a arătat foarte interesat de o candidatură a sa în cursa pentru Palatul Cotroceni, în condițiile în care între PSD și ALDE încă se purtau discuții referitoare la o eventuală asumare a candidaturii comune a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta din urmă nu a făcut un secret din dorința de a deveni președintele țării.

A doua zi, însă, Dragnea a mai înmuiat tonul, declarând că afirmațiile sale primiseră conotații mai largi decât ar fi meritat.

Referitor la un anunț privind prezidențialele făcut chiar în seara alegerilor, trebuie notat că liderul PSD a primit semnale nu tocmai amicale, chiar în spațiul public, și de la Călin Popescu Tăriceanu, dar și de la lideri de filiale județene din PSD.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele