Economiștii anticipează intrarea în recesiune a economiei SUA din cauza conflictului comercial

77
1 minut de lectură

Escaladarea recentă a conflictului comercial din SUA și China este în măsură să grăbească intrarea economiei americane în recesiune, au apreciat majoritatea economiștilor chestionați de Reuters, transmite Mediafax.

Economiștii au anticipat și că Fed va efectua o nouă reducere a dobânzilor în septembrie, și încă o dată anul viitor.

Sondajul, efectuat în perioada 6-8 august, conferă o probabilitate de 45% ca economia SUA să intre în recesiune în următorii doi ani, în creștere față de 35% în sondajul precedent și cea mai mare din mai 2018, data primei chestionări de acest tip.

Săptămâna trecută, președintele Donald Trump a declarat că va impune noi tarife vamale suplimentare pentru importuri din China în valoare de 300 de miliarde de dolari, începând cu 1 septembrie, iar Washingtonul a etichetat luni China drept manipulatoare de valută.

Beijingul a avertizat că măsură poate deteriora grav ordinea financiară internațională și va provoca haos pe piețele financiare, afectând redresarea economică globală.

Aproape 70% dintre economiștii chestionați spun că ultimele evoluții au apropiat următoarea recesiune americană.

Nu este clar dacă factorii de decizie sunt dornici să reducă din nou ratele, mai ales după ce președintele Fed, Jerome Powell, a caracterizat cea mai recentă reducere drept „o ajustare a politicii la jumătatea ciclului”.

Conform ultimului sondaj Reuters, creșterea economică a Statelor Unite va încetini până la 1,8% până la finele anului 2020, de la 2,1% în trimestrul trecut și cu mult sub rata de 3,1% din primele trei aluni ale anului.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele