Halep, în sferturile de finală de la Rogers Cup

34
2 minute de lectură

Simona Halep (4 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Rogers Cup (Toronto, Canada), vineri, după ce a învins-o pe rusoaica Svetlana Kuznetsova (198 WTA), scor 6-2, 6-1, urmând să o întâlnească în semifinale pe cehoaica Marie Bouzkova (91 WTA), informează Mediafax.

Spre deosebire de primul meci de simplu de la Rogers Cup, miercuri, când Halep a obținut o victorie dramatică în fața lui Jennifer Brady, românca a avut parte de un meci rapid și o victorie categorică.

Halep și-a ridicat nivelul de joc simțitor și nu i-a dat nicio șansă fostului număr doi mondial din ierarhia WTA. În primul set, eleva lui Daniel Dobre a câștigat de două ori pe serviciul adversarei și s-a impus cu 6-2, după aproximativ 35 de minute.

În setul secund, Simona Halep a avut mici dificultăți doar în primul game, când Kuznetsova a avut două șanse de break, nefructificate însă de rusoaică. Ulterior, campioana de la Wimbledon a jucat excelent și s-a impus cu 6-1. Partida s-a încheiat după o oră și șase minute.

A fost a cincea victorie pentru Simona Halep din cele opt confruntări directe cu Svetlana Kuznetsova.

Marie Bouzkova a trecut în faza optimilor de finală de Jelena Ostapenko (82 WTA), scor 6-2, 6-2. Partida dintre Simona Halep şi reprezentanta Cehiei este programată ultima pe Arena Centrală în ziua de vineri, după duelul dintre Serena Williams şi Naomi Osaka. Astfel, Halep şi Bouzkova vor intra în scenă sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 3:30, ora României.

Marie Bouzkova este o jucătoare din Cehia, în vârstă de 21 de ani, care a ajuns pe tabloul principal de la Toronto după ce a trecut prin calificări. Tânăra jucătoare nu are set pierdut la Rogers Cup, trecând fără emoţii de Leylah Annie Fernandez (260 WTA), scor 6-0, 6-1, Sloane Stephns (8 WTA), scor 6-2, 7-5), şi Jelena Ostapenko (82 WTA), scor 6-2, 6-2.

Marie Bouzkova şi Simona Halep nu s-au mai întâlnit niciodată în circuitul WTA.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele