SURSE: Dăncilă, Tăriceanu și Ponta discută despre coaliția de guvernare PSD-ALDE

32
2 minute de lectură

Premierul Viorica Dăncilă, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și președintele Pro România, Victor Ponta, urmează să discute, vineri, despre coaliția de guvernare PSD-ALDE și în ce formulă va merge aceasta mai departe. Discuțiile vor continua în weekend.

Premierul și liderul PSD, Viorica Dăncilă, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și președintele Pro România, Victor Ponta, se întâlnesc, vineri, pentru a discuta o posibilă menținere a coaliției de guvernare PSD-ALDE și formula în care aceasta va merge mai departe, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Discuțiile au loc în contextul în care ALDE și-a arătat nemulțumirea față de rectificarea bugetară făcută de PSD, și anume realocarea unor sume de la ministere considerate prioritare (Educație, Sănătate și Transporturi) și tăierea investițiilor.

Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, a salutat, joi, amânarea adoptării rectificării bugetare, menționând că acest proiect riscă să ducă la depăşirea ţintei de deficit bugetar. El a transmis că ALDE așteaptă discuțiile din coaliție pentru a vedea ce fel de măsuri a identificat ministrul de finanţe Eugen Teodorovici pentru rezolvarea situaţiei.

Vosganian a declarat, miercuri, că opțiunea ruperii alianței de guvernare este deschisă.

Purtătorul de cuvânt al ALDE a mai transmis atunci că una din principalele teme de discuție este cum va funcționa alianța de la guvernare cu PSD, având în vedere că fiecare partid și-a anunțat câte un candidat la președinție.

„Au existat sugestii să nu mai candideze la președinție ca în turul doi să avem un contracandidat și nu un partener pentru domnul Iohannis. Nu am amenințat, nu am șantajat că ieșim de la guvernare. Ce vă spun eu acum este prefigurarea unei situații dificile în care am fi doi candidați”, a spus deputatul ALDE.

De asemenea, negocierile coaliției de guvernare cu liderul Pro România, Victor Ponta, în perioada aceasta vin în contextul în care ALDE și Pro România au discutat despre formarea unei alianțe.

Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu au vorbit zilele trecute despre o restructurare guvernamentală, reducerea numărului de ministere la 19 și alocarea unui număr „considerabil” de portofolii către o posibilă alianță ALDE-Pro România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele