Egiptul, acuzat de comiterea unor abuzuri de amploare împotriva cvililor în Sinai

17
2 minute de lectură

Forțele de securitate din Egipt comit abuzuri de amploare împotriva civililor din nordul Peninsulei Sinai, unele dintre acestea putând fi catalogate drept crime de război, a anunțat marți organizația pentru drepturile omului Human Rights Watch (HRW), potrivit Reuters, preluată de Mediafax.

Prin intermediul raportului publicat în acest sens, organizația face apel la comunitatea internațională să întrerupă acordarea de sprijin militar Egiptului până la îmbunătățirea situației drepturilor omului în nordul Peninsulei Sinai, una dintre cele mai sărace și izolate regiuni ale țării.

Raportul HRW vine în contextul în care forțele egiptene duc de câțiva ani o amplă campanie în Sinai împotriva gurpărilor islamiste din regiune, atât la sol cât și prin intermediul forțelor aeriene. Organizația acuză forțele de securitate egiptene de arestarea fără motiv a mai multor cetățeni, printre care și copii, tortură, execuții și evacuări forțate nemotivate.

Guvernul de la Cairo nu a răspuns acuzațiilor, însă în trecut a argumentat în repetate rânduri că autoritățile nu fac altceva decât să ia măsurile de securitate care se impun pentru a putea învinge forțele grupării Stat Islamic (ISIS) din peninsulă.

Human Rights Watch a anunțat că raportul său se bazează pe interviuri cu localnici și foști oficiali militari și guvernamentali din regiune, precum și pe comunicate oficiale și imagini obținute prin satelit.

Organizația susține că în perioada 2016-2018 au fost înregistrate 50 de arestări nejustificate, 39 de persoane fiind ținute în izolare în locuri de detenție necunoscute. HRW mai susține că mai multe persoane arestate ar fi decedat din cauza relelor tratamente și a lipsei îngrijirilor medicale.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele