El Chapo, “îngropat” în Supermax, după condamnarea pe viață plus 30 de ani

296
2 minute de lectură

Liderul mafiot mexican Joaquín “El Chapo” Guzmán a fost transferat în penitenciarul de maximă siguranță “Supermax” din statul american Colorado, considerat a fi cel mai sigur penitenciar din Statele Unite, au anunțat autoritățile americane, citate de Reuters, preluat de Mediafax.

“El Chapo” Guzmán a fost condamnat, miercuri, la închisoare pe viață de către o instanță din Statele Unite, pedeapsă la care judecătorii au adăugat o sentință suplimentară de 30 de ani. De asemenea, instanța a decis că acesta va trebui să plătească 12,6 miliarde de dolari.

“Putem confirma că Joaquín Guzmán se află în custodia noastră, în ADX Florence, Colorado”, a anunțat Agenția Federală a Penitenciarelor prin intermediul unui comunicat, fără a oferi alte detalii.

Penitenciarul în care a fost transferat Guzmán se află la 185 de kilometri sud de Denver și a fost inaugurat în 1994. Aproximativ 375 de deținuți sunt încarcerați acolo. Printre aceștia se numără anarhistul Ted Kaczynski, Zacarias Moussaoui, unul dintre organizatorii atentatelor de pe 11 septembrie 2001, Terry Nichols, condamnat pentru explozia din Oklahoma din 1995 și Dzokhar Tsarnaev, condamnat pentru atentatul de la maratonul din Boston din 2013. Potrivit Reuters, niciun deținut nu a reușit să evadeze din acest penitenciar.

În luna februarie, Guzmán, în vârstă de 62 de ani, a fost găsit vinovat de participarea la activităţi infracţionale în formă organizată, conspiraţie pentru spălare de bani proveniţi din trafic de droguri, trafic internaţional de cocaină, heroină, marijuana şi alte droguri, precum şi folosirea armelor de foc.

Celebrul interlop mexican a fost rearestat în ianuarie 2016, după ce evadase dintr-un penitenciar mexican printr-un tunel. Acesta a fost extrădat în Statele Unite în ianuarie 2017.

El este fostul lider al cartelului Sinaloa, despre care oficialii americani susțin că este cel mai mare furnizor de droguri pe piața din Statele Unite.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele