Emiratele Arabe Unite: Un „actor statal”, responsabil de atacurile asupra mai multor instalații petroliere

33
1 minut de lectură

Emiratele Arabe Unite au transmis Consiliului de Securitate ONU că un „actor statal” este cel mai probabil în spatele atacului asupra a mai multor instalații petroliere din apele sale teritoriale, din data de 12 mai, relatează BBC și Reuters, potrivit Mediafax.

Conform comunicatului transmis ONU, atacurile au caracteristicile „unei operațiuni sofisticate și coordonate”. Emiratele Arabe Unite nu au menționat în raport care este actorul statal, care a vizat și vase ale Norvegiei și Arabiei Saudite. Statele Unite au atribuit atacul Iranului.

„Atacurile au necesitat un expert în navigare și ambarcațiuni rapide, capabile să pătrundă în apele teritoriale ale Emiratelor Arabe Unite”, se menționează în raport.

De asemenea, atacurile au vizat doar „incapacitarea” vaselor, nu scufundarea lor, conform rezultatelor investigației preliminare.

„Deși investigația este încă în desfășurare, avem dovezi că cele patru atacuri au fost parte a unei operațiuni sofisticate și coordonate, efectuată de un actor cu o capacitate operațională semnificativă, cel mai probabil un actor statal”, se menționează în comunicatul comun, emis de Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită și Norvegia.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele