Erdogan depune plângere în instanţă, după ce un săptămânal francez l-a numit „exterminator”

90
1 minut de lectură

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a depus vineri plângere într-o instanţă din Turcia împotriva directorului săptămânalului francez Le Point, pentru că pe prima pagină din ultimul său număr este numit „exterminatorul” kurzilor în Siria, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Hüseyin Aydin, avocatul lui Erdogan, a depus o plângere la Biroul procurorului general din Ankara pentru „insultarea şefului statului”, a informat agenţia de presă Anadolu. Această plângere, care denunţă o atingere la „onoarea şi demnitatea” preşedintelui turc, îi vizează pe directorul săptămânalului, Etienne Gernelle, precum şi pe redactorul-şef al rubricii Internaţional, Romain Gubert.

Prima pagină din Le Point, în care Erdogan este acuzat de „purificare etnică” împotriva kurzilor în Siria în cadrul unei ofensive lansate în nord-estul acestei ţări la 9 octombrie, a provocat furia guvernului turc. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc, Ibrahim Kalin, a reacţionat virulent pe Twitter într-o referire la „Franţa, care a colonizat numeroase ţări africane şi care a masacrat mii de persoane şi a practicat comerţul cu sclavi”.

Citiți materialul integral pe Agerpres.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele