Eroarea de pilotaj, cauza probabilă a accidentului Aeroflot

142
2 minute de lectură

Anchetatorii ruși consideră că o eroare de pilotaj este cauza probabilă a accidentului produs la Moscova în care a fost implicat un avion al companiei Aeroflot, soldat cu moartea a 41 de persoane aflate la bord. Pe de altă parte, un clip controversat surprinde oficiali rusi făcând glume în momentul vizionării filmărilor ce au surprins tragedia.

Potrivit relatărilor echipajului și ale pasagerilor, aeronava Suhoi Superjet-100 a fost lovită de un fulger ce a distrus sistemele de comunicare cu solul. Însă decizia aterizării la mare viteză a unui aparat plin cu combustibil nu este o practică normală în aviație, relatează BBC.

Amuzament pe seama tragediei

Pe de altă parte, o filmare postată pe social media surprinde mai mulți oficiali făcând glume în timpul vizionării filmărilor cu aeronava în flăcări. Identitatea oficialilor nu este cunoscută.

Conform unui comunicat al conducerii aeroportului Șeremetievo, oficialii nu reprezintă aeroportul sau compania Aeroflot. Comunicatul cere pedepsirea oficialilor din clip, pe care-i acuză de încălcarea eticii profesionale.

Printre hohote de râs, un oficial este auzit comentând: „Important este că a aterizat, chiar dacă a făcut scânteie“.

Aeronava a efectuat duminică o aterizare forțată, fiind cuprinsă de flăcări la impactul cu solul.

Cutiile negre au fost recuperate și sunt în prezent analizate, rezultatele urmând să fie date publicității peste câteva săptămâni.

Ministerul Transporturilor a decis să nu întrerupă zborurile cu modelul Superjet-100, pe motiv că nu există elemente care să sugereze o eroare de design.

Cu toate acestea, experții în aviație se întreabă cum a fost posibil ca un fulger să distrugă sistemele de comunicații, în condițiile în care aeronavele moderne sunt concepute să reziste fulgerelor.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele