Eugen Teodorovici a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Guvernatorilor la BERD

160

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, cel mai înalt reprezentant al României la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), a obţinut unul din cele două mandate de vicepreşedinţi, alături de ministrul Finanţelor din Lituania, a anunţat, duminică, ministerul de resort.

Noul preşedinte ales al Consiliului Guvernatorilor BERD va fi ministrul Finanţelor din Spania.

„Desemnarea unei structuri de conducere formată exclusiv din reprezentanţi ai unor state membre consolidează interesele Uniunii în cadrul BERD, chiar şi în contextul ieşirii Marii Britanii din forul comunitar. România, prin ministrul Eugen Teodorovici, asigură în prezent atât preşedinţia Consiliului Guvernatorilor Băncii Europene de Investiţii (BEI), cât şi pe cea a Consiliului pentru Afaceri Europene şi Financiare (ECOFIN), în contextul Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Este o premieră de la aderarea României la Uniunea Europeană, când un oficial român deţine în acelaşi timp cele mai înalte funcţii în cadrul celor trei instituţii europene de prestigiu”, subliniază Ministerul Finanţelor, în comunicatul de duminică.

România, prin ministrul Eugen Teodorovici, asigură în prezent atât președinția Consiliului Guvernatorilor Băncii Europene de Investiții , cât și pe cea a Consiliului pentru Afaceri Europene și Financiare (ECOFIN), în contextul Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, se mai arată în comunicatul Finanțelor.

”Este o premieră de la aderarea României la Uniunea Europeană, când un oficial român deține în același timp cele mai înalte funcții în cadrul celor trei instituții europene de prestigiu,” conchide comunicatul MFP.

BERD este deţinută de 67 de ţări de pe cinci continente, precum şi de Uniunea Europeană şi BEI. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este un important investitor instituțional în România. BERD deține un număr de 423 de proiecte, cu investiții nete de peste 8 miliarde de euro, atât în sectorul privat cât și în cel public, în domenii precum energia, transportul și infrastructura municipală, precum şi în instituții financiare. România este membru BERD din anul 1991. Guvernatorul României la BERD este ministrul finanțelor publice, iar guvernator supleant este guvernatorul BNR. Începând din anul 2011, țara noastră face parte dintr-o constituentă condusă de Turcia, din care mai fac parte Azerbaidjan şi Kîrgîzstan.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele