Popularitatea steagului Uniunii Europene, în scădere în Marea Britanie

55
1 minut de lectură

Comenzile pentru steagul Uniunii Europene în Marea Britanie au scăzut cu aproximativ 90% din anul 2016, când cetățenii britanici au votat pentru ieșirea țării din Blocul comunitar, conform producătorului de steaguri Flying Colours.

„Am observat cu siguranță o scădere. Vremurile s-au schimbat, atitudinea s-a schimbat. Nu mai există cerere“, a declarat Andy Ormrod, directorul companiei Flying Colours, care se ocupă de fabricarea de steaguri pentru palatele regale și instituțiile din Marea Britanie, relatează Mediafax.

În schimb, Union Jack, drapelul național al Marii Britanii, se bucură de o popularitate mai mare, comenzile crescând cu peste 75% în ultimul an.

„Oamenii devin mai interesați de ideea de a fi britanic. Simt că ne dorim mai multă identitate în Marea Britanie“, a adăugat Ormrod, care a votat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Steagul Marii Britanii este ridicat momentan în clădirile guvernamentale doar 21 de zile pe an, printre care zilele de naștere ale familiei regale și sărbătorile naționale.

Înainte de anul 2007, era ilegal să ridici steagul Uniunii Europene în Marea Britanie fără permisiune oficială, deoarece era considerată o formă de publicitate.

În urma referendumului pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană din 2016, a fost lansată o petiție, semnată de aproximativ 20.000 de persoane, care cerea ca toate „steagurile, emblemele și logo-urile“ Uniunii Europene să fie eliminate din Marea Britanie. Guvernul britanic a respins petiția, pe motiv că atâta timp cât Marea Britanie este membră a Uniunii Europene, este necesară utilizarea steagurilor și emblemelor Blocului comunitar în clădirile guvernamentale britanice.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele