Explozia unei bombe din Al Doilea Război Mondial a produs un crater imens în Germania

36
1 minut de lectură

Explozia necontrolată a unei bombe din Al Doilea Război Mondial a produs duminică un crater cu diametrul de zece metri și adâncimea de patru metri, pe un câmp din localitatea germană Limburg.

Explozia a avut loc pe timpul nopții fără să se înregistreze victime iar poliția a anunțat inițial că „nu există elemente clare“ care să ateste că este vorba de o bombă rămasă neexplodată, informează BBC.

Cu toate acestea, după o cercetare amănunțită a locului unde s-a produs explozia, geniștii au decis că este „cu siguranță aproape deplină“ vorba despre o bombă din Al Doilea Război Mondial. Potrivit geniștilor, este vorba despre o bombă de 250 de kilograme care fusese lansată dintr-un avion.

Bombe neexplodate sunt deseori găsite în Germania, provocând în majoritatea cazurilor întreruperi ale activităților zilnice din regiunile unde sunt găsite, în timp ce geniștii fie le dezamorsează, fie le detonează controlat.

Conform autorităților, se poate întâmpla ca detonatoarele să se deterioreze până în punctul declanșării unei explozii.

Localnicii povestesc că un depou de cale ferată din apropiere a fost vizat în bombardamentele Aliaților, în ultimele zile ale conflictului, astfel că bombe neexplodate au fost găsite în repetate rânduri în regiune.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele