Un militar român, ucis în atentatul de la Kabul

101
2 minute de lectură

ACTUALIZARE. Un militar român a murit în Afganistan, în urma unei explozii în capitala afgană Kabul, au precizat, pentru Mediafax, surse din cadrul Ministerului Apărării. Militarul a murit după ce o mașină încărcată cu explozibil a fost detonată.

ACTUALIZARE. Militanții talibani au revendicat atentatul produs miercuri în apropierea sediilor ambasadei Statelor Unite și misiunii NATO, în urma căruia trei persoane au murit și alte 30 au fost rănite, conform Reuters, preluat de Mediafax.

Oficialii talibani sunt în negocieri cu oficialii americani pentru încheierea unui acord de pace care ar urma să pună capăt unui război de aproape 18 ani.

O mașină încărcată cu explozibil a fost detonată joi în estul capitalei afgane Kabul, în apropierea zonei în care se află misiunile diplomatice străine, printre care ambasada Statelor Unite și sediul misiunii NATO, au anunțat oficialii locali, citați de Associated Press și Mediafax.

Cel puțin trei persoane au murit și alte 30 au fost rănite, a transmis directorul spitalului la care au fost transportate victimele.

Firdaus Faramarz, purtător de cuvânt al poliției din Kabul, a anunțat că explozia a avut loc în Districtul Nouă al Poliției și cel mai probabil a vizat zona Shashdarak, în care se află sediile serviciilor naționale de securitate din Afganistan.

Ministerul de Interne a transmis că mașina a explodat pe o stradă principală și autoritățile au izolat zona.

Nicio grupare teroristă nu a revendicat momentan atacul.

Incidentul de joi a fost al doilea atac major din Kabul produs săptămâna aceasta, în timpul în care un emisar al Statelor Unite se află în capitala afgană pentru discuții de pace cu oficialii talibani.

Cele 30 de persoane rănite au fost transportate la spitalul Wazir Mohammad Akbar Khan pentru a fi tratate.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele