Şefa Executivului din Hong Kong susține că Beijingul îi „înțelege și respectă“ decizia

30
1 minut de lectură

Şefa Executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a declarat joi că Beijingul „înțelegere, respectă și susține“ decizia Guvernului de a retrage formal legea privind extrădările în China, informează Mediafax.

În cadrul unei conferințe de presă, Lam a fost întrebată în mod repetat de ce a așteptat până acum să retragă controversatul proiect de lege, însă aceasta a refuzat să ofere un răspuns concret.

„Nu este tocmai corect să descriem această decizie ca pe o schimbare de opinie“, a declarat ea.

Șefa executivului a adăugat că legea a fost retrasă în urma unei decizii luate de Guvernul său și care a fost sprijinită de China.

Carrie Lam, a anunțat miercuri retragerea formală a proiectului de lege privind extrădarea, care a provocat proteste timp de aproape trei luni.

Fostă colonie britanică, teritoriul Hong Kong a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze un nivel ridicat de autonomie, exceptând afacerile externe şi apărare, pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme“.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele