Explozie în PSD. Un fost lider vorbește despre blat, Ciolacu de penali

263
3 minute de lectură
Facebook

Fostul lider social-democrat Mihai Fifor a declanșat un scandal de proporții în organizația pe care o reprezintă, cea din Arad, chiar cu liderul filialei, Dorel Căprar. Senatorul Mihai Fifor vorbește despre un blat cu Gheorghe Falcă, iar președintele interimar al PSD, Mihai Ciolacu spune că Dorel Căprar ar trebui să-și rezolve mai întâi problemele penale.

Deputatul de Arad este acuzat de DNA de 12 infracțiuni de folosire a influenței în dosarul șpăgilor din vămă.

Mihai Fifor nu participă vineri la conferința de alegeri a organizației, pe care o consideră un simulacru și speră ca „macar in ultimul ceas, sa le vina mintea cea de pe urma celor care astazi se pregatesc sa ingroape definitiv PSD Arad si sa revina la Statut si la disciplina de partid”.

Fifor a explicat, vineri dimineața, într-o postare lungă pe Facebook, în care explică deparajele de la statut ale echipei lui Căprar. „Este trist ca organizatia a fost tarata in aceasta goana bolnava dupa putere. Nu asa trebuie sa arate PSD Arad. Nu asa trebuie sa continuam, daca vrem sa mai avem vreo sansa de a reveni la linia de plutire”, susține Fifor.

De cealaltă parte, deputatul Dorel Căprar consideră că ceea ce face Fifor este o dezinformare și îi dă replica tot pe Facebook.

„Domnul Fifor vorbește despre un blat cu tabăra Falcă, motiv pentru care nu mai dorește să candideze. Vreau să anunț atât membrii de partid, cât și arădenii în general, că domnul Mihai Fifor a fost desemnat candidat la Primăria Aradului din partea PSD, la ultima ședință a Adunării Generale a organizației municipale PSD, de săptămâna trecută. Dacă a-l nominaliza pe Mihai Fifor ca și candidat înseamnă blat cu Falcă, atunci ne recunoaștem vinovați”, afirmă liderul organizației.
Conflictul dintre cei doi este unul de lungă durată și s-a acutizat în noiembrie, anul trecut.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, îi recomandă lui Căprar să fie prudent. „I-am transmis domnului Căprar că îi recomand să amâne conferința, urmând ca în cadrul Comitetului Executiv să luăm o decizie cât mai înțeleaptă în ceea ce privește organizația de la Arad, unde s-au întâmplat suficiente lucruri ca să mai trebuiască și această dispută dusă în spațiul public. PSD nu e printre favoriții Aradului. El este actualul președinte, își dotește să candideze încă o dată, dar trebuie să ținem cont de anumite lucruri care s-au întâmplat. Acolo trebuie avută o discuție. La un moment dat ajunsesem la concluzia de a numi un interimar până se lămuresc lucrurile în justiție”, a afirmat Marcel Ciolacu, la „Gândurile lui Cristoiu” de la Mediafax.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele