FBI: China încearcă să fure tehnologie prin orice mijloace

74
1 minut de lectură
Foto: Getty Images / Guliver

Joi, directorul FBI, Christopher Wray, a făcut declarații fulminante, în cadrul unei conferințe găzduite de Centrul de Studii Strategice și Internaționale din Washington, conform cărora regimul de la Beijing încearcă să fure tehnologie prin „orice mijloace”, iar agenția anchetează aproximativ 1.000 de cazuri de spionaj economic și furt de tehnologie în care este implicată China, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Oficialul FBI susține că amenințarea economică din China este „diversă și multistratificată”. Potrivit lui Wray, „FBI-ul are aproximativ 1.000 de investigații care implică tentative de furt a tehnologiei americane de către China (…) care implică aproape fiecare sector din industrie”.

William Evanina, directorul Centrului Național de Securitate și Contrainformații (NCSC), a declarat în același context că Beijingul este mai cu seamă interesat de sustragerea de informații privind tehnologia din domeniul aviatic și al vehiculelor electrice.

Dezvăluirea serviciilor americane vine în contextul în care Statele Unite și SUA au încheiat de curând, cu mari eforturi diplomatice, un nou acord comercial. Administrația Trump continuă să fie îngrijorată de intervențiile și intruziunile Chinei.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele