Familia lui Carlos Ghosn sesizează ONU

14
1 minut de lectură

Familia lui Carlos Ghosn (foto), aflat în detenţie de peste trei luni în Japonia, a depus o reclamaţie la Naţiunile Unite, argumentând că drepturile fundamentale ale fostului director general al companiilor Renault şi Nissan nu sunt respectate.

„Am luat decizia de a sesiza instanţele ONU care au rolul să asigure respectarea drepturilor fundamentale“, anunţă familia lui Carlos Ghosn într-un comunicat transmis de avocatul François Zimeray, informează Mediafax.

„Sunt peste 100 de zile de când Carlos Ghosn este închis în Japonia, într-un penitenciar de tipul celor din Evul Mediu“, precizează avocatul.

Conform presei, Carlos Ghosn este acuzat că nu a declarat compensaţii în valoare de 44 de milioane de dolari în ultimii cinci ani. Dar compania Nissan ar fi avut obligaţia de a raporta compensaţiile în documentele financiare publice. Nissan susţine că un alt membru al conducerii, americanul Greg Kelly, a coordonat planul de compensare. O altă acuzaţie vehiculată este că Ghosn a folosit fonduri ale companiei pentru a cumpăra reşedinţele în care locuia în Rio de Janeiro şi Beirut. O sursă apropiată de familia Ghosn afirmă că managerul nu este proprietarul caselor.

Carlos Ghosn, fostul director general al companiei Nissan, se află în arest preventiv în Japonia deşi nu a fost încă inculpat, o situaţie ce ridică semne de întrebare privind procedurile judiciare, scria la sfârşitul anului 2018 publicaţia The Wall Street Journal, evocând ipoteza unui plan de blocare a fuziunii cu Renault.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele