Familia Regală din Marea Britanie, „rănită“ de anunțul făcut de prințul Harry și Meghan

62
2 minute de lectură

Familia Regală din Marea Britanie este „rănită“ de anunțul făcut de ducele și ducesa de Sussex, care au decis să se retragă din poziția de membri de rang înalt ai Casei Regale.

Harry și Meghan nu s-au consultat cu nimeni cand au luat această decizie și au făcut anunțul, potrivit unor surse de la Buckingham, citate de BBC.

În comunicat, Harry și Meghan au explicat că au luat decizia „după luni de zile de gândire și discuții“. Cei doi au precizat că intenționează să renunțe la „statutul de membri de rang înalt ai Familiei Regale, continuând apoi cu efortul de a dobândi independență financiară“.

Cuplul intenționează să-și împartă timpul între Marea Britanie și America de Nord, continuând să onoreze îndatoririle față de Regină și Commonwealth.

„Acest echilibru geografic ne va permite să ne creștem fiul în spiritul tradiției regale în care s-a născut, asigurând, totodată, familiei noastre spațiul necesar concentrării pe capitolul următor“, a explicat cuplul.

În pofida acestei decizii, Harry continuă să fie al șaselea la linia de succesiune la tron.

Presa a reacționat energic după anunțul ducilor de Sussex. „Furia Reginei după ce Harry și Meghan spun: Ne dăm demisia“, titrează pe prima pagină Daily Mail. „Nici măcar nu i-au spus reginei“, susține Daily Mirror. „Megxit: Meghan și Harry se retrag pentru a deveni oameni de rând“, titrează New York Post, într-o notă hazlie. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele