Festival de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou

159
1 minut de lectură
Sursa: www.muzeul-satului.ro

Pe 14 și 15 decembrie 2019, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în București, are loc Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Florile Dalbe”. Cete de colindători, de mascați și ansambluri de datini și obiceiuri vor reînvia adevăratele tradiții ale iernii din satele românești. Nu vor lipsi colindătorii sosiți din toate colțurile țării. Ca în fiecare an, cetele de colindători vor pleca împreună pe străzile din jurul Muzeului Satului, într-o paradă a portului, măștilor și obiceiurilor de Crăciun.

Vizitatorii vor putea cumpăra daruri pentru cei dragi de la târgul de cadouri unde vor gasi o oferta bogată pentru desaga lui Moș Crăciun: oale, străchini, covoare, fluiere, podoabe populare, măşti, linguri, cofe şi cofiţe, ii, coşuri (toate realizate de meşteri populari prezenţi la târg), dulceţuri şi şerbet, turtă dulce şi colaci, miere şi cozonaci….

Atmosfera va fi întreținută de actorul Nae Alexandru.

Pentru programul complet al evenimentului click aici: https://muzeul-satului.ro/events/festivalul-de-datini-si-obiceiuri-de-craciun-si-anul-nou-florile-dalbe/.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele