Festivalul Internațional de Folclor la București

„Muzici și Tradiții în București”, în Parcul Izvor din Capitală

61
4 minute de lectură

Primăria Municipiului București cu sprijinul CREART organizează în acest weekend (21-23 iunie) în Parcul Izvor din București cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”.

Evenimentul aduce în fiecare an în atenția publicului urban arta populară, tradițiile autentice și cele mai frumoase spectacole de folclor din țară și din străinătate!

Parada costumelor populare

Parada costumelor populare românești și internaționale, care va deschide Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București“ va incepe vineri, 21 iunie, la ora 15:00 și se va desfășura pe traseul Piața George Enescu (Ateneul Român) – Calea Victoriei – Cercul Militar – B-dul Regina Elisabeta – Strada Schitu Măgureanu – Pod Izvor – Parc Izvor. Peste 500 de artiști, ansambluri naționale şi internaționale, comunități şi minorități naționale și fanfare vor defila în parada #FIF2019, în costume tradiționale, oferind privitorilor și câteva demonstrații de cântece și dans.

Târgul meșteșugurilor și zone gastronomice

Pe parcursul celor trei zile, bucureştenii prezenţi în Parcul Izvor se vor întâlni cu artizani și meșteșugari autentici din toate zonele țării, care vor aduce în atenție arta populară românească și gastronomia tradițională. La cele aproximativ 70 de căsuțe amplasate pe aleile Parcului Izvor, între orele 10:00 – 22:00, bucureștenii vor putea descoperi o gamă variată de obiecte de artizanat, accesorii și obiecte decorative, dar și un târg cu produse alimentare naturale, precum: miere, turtă dulce, cozonaci, kurtoș, pălincă, dulcețuri, zacuște, specialități tradiționale din carne sau plăcinte.

În cadrul festivalului vor fi amenajate și două zone gastronomice, care vor fi deschise zilnic, între orele 10:00 – 22:00, timp în care publicul este așteptat cu specialități tradiționale românești.

IEsc – zona de folclor reinterpretat din cadrul festivalului

Zona de folclor reinterpretat – IEsc, pregătește publicului zilnic, în intervalul 10:00 – 22:00 o serie de activități care îmbină tradiționalul cu modernul: studiouri foto profesionale, în care vizitatorii își vor putea face fotografii îmbrăcați în ii (puse la dispozițe de organizatori), colțuri de make-up și hairstyling, ateliere creative dedicate motivelor tradiționale, bazar și o zonă gastronomică și de relaxare, toate cu intrare gratuită.

Vineri, de la ora 20:00, în Parcul Izvor va avea loc proiecția filmului românesc Moromeții 2, regizat de Stere Gulea, iar sâmbătă și duminică, de la ora 18:00 vor susține concerte de folclor reinterpretat Nico de TransilvaniaArgatuFantomeMaria Răducanu și mulți alții.

Ateliere de creație pentru copii

Ca în fiecare an, pentru copii au fost amenajate două zone speciale, acolo unde sunt invitați să participe la ateliere de creație cu teme inspirate din arta populară românească, deschise zilnic, în intervalele 10:00 – 14:00 și 16:00 – 19:00.

Evenimentul își păstrează și în anul 2019 statutul de cel mai mare festival internațional de folclor din România, prin diversitatea programului artistic și datorită unui public aflat într-o continuă creștere. Din același motiv, evenimentul se relochează, la cea de-a XIII-a ediție, din Parcul Cișmigiu în Parcul Izvor, schimbându-și astfel numele în Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București“. Festivalul face parte din rețeaua CIOFF – Consiliul Internațional al Organizațiilor de Festivaluri de Folclor și Cultură Tradițională, care reunește cele mai importante festivaluri de folclor la nivel mondial.

Programul evenimentului se regăsește aici.

Intrarea la toate activitățile din cadrul evenimentului este liberă!

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele