Fidesz se va retrage din PPE dacă îi va fi suspendată calitatea de membru

53
1 minut de lectură

Fidesz a anunțat că se va retrage din Partidul Popular European dacă îi va fi suspendată calitatea de membru, pe motiv că ar fi o chestiune de „demnitate“ națională, a declarat șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, relatează Mediafax.

Partidul conservator din Germania a propus astăzi suspendarea, nu excluderea din PPE, a partidului aflat la putere în Ungaria, pentru nerespectarea de către Budapesta a statului de drept și a regulilor democrației.

Șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, alături de alte 13 partide membre PPE au cerut excluderea Fidesz, dar liderul Alianței Creștin-Democrate din Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, a propus ajungerea la o soluție de compromis înainte de întâlnirea programată miercuri după-amiază.

„Atâta timp cât Fidesz nu va inspira încredere, nu poate avea calitatea de membru deplin“, a declarat Kramp-Karrenbauer.

„Înghețarea“ calității de membru ar fi o opțiune, a adăugat posibila înlocuitoare a cancelarului Angela Merkel.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz și premierul landului Bavaria, Markus Soeder, ambii membri PPE, au sprijinit poziția acesteia, au declarat surse apropiate Annegretei Kramp-Karrenbauer.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele