Verde la Senat pentru trei autostrăzi

1 minut de lectură

Miercuri, în Senat au fost adoptate trei legi pentru aprobarea construcției a trei autostrăzi.

Construcția altor trei autostrăzi, în afara autostrăzii A8, Iași-Tg. Mureș, au fost votate astăzi în Senat.

Cele trei proiecte de legi, care au nevoie și de votul deputaților, vizează construcția autostrăzilor București-Brașov, Brașov-Bacău și Autostrada Nordului (Satu Mare-Baia Mare-Bistrița-Suceava).

Pentru Autostrada București-Brașov termenul de execuție este de trei ani de la intrarea în vigoare a legii; pentru Autostrada Brașov-Bacău termenul este de cinci ani, iar Autostrada Nordului are catermen de finalizare o perioadă de cel mult patru ani.

La începutul lunii noiembrie a anului trecut a fost votată în premieră construcția autostrăzii A8 Iași-Tg. Mureș. În prezent, CNAIR SA a finalizat documentaţia de atribuire aferentă licitării contractului de servicii privind completarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ. Termenul pentru realizarea sa este estimat în prezent la 29 de luni. Construcția autostrăzii va demara cu secţiunea Ungheni-Iaşi-Târgu Frumos, urmând ca ulterior să demareze şi construcția autostrăzii în zona montană.

Luna trecută au început lucrările pentru construcţia centurii municipiului Bacău, un drum modern cu o lungime de 30 de kilometri, din care 16 în profil de autostradă şi termen de finalizare de doi ani.

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele