VIDEO Firea cere ministrului Mediului să ia măsuri în privința gropilor de gunoi Vidra și Chiajna

245
5 minute de lectură
Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea

Gabriela Firea i-a solicitat, joi, ministrului Mediului Costel Alexe să spună ce măsuri va lua în legătură cu gropile de gunoi de la Vidra și Chiajna. Într-un mesaj postat pe Faceook, primarul general al Capitalei a precizat că primește multe petiții de la bucureștenii din Sectoarele 1 și 6 care sunt deranjați de mirosul puternic.

„Sunt din ce în ce mai des întrebată de către cetățeni, cât și de mass-media, de ce primarul general al Capitalei nu închide gropile de gunoi de la Vidra și de la Chiajna. De ce nu ia măsuri primarul general pentru că cetățenii sunt afectați de un miros deranjant mai ales în anumite zile sau anumite intervale de timp. Vreau să vă spun și dvs faptul că primarul general, Consiliul General al Municipiului București, nu au atribuții în a închide sau a deschide un depozit de deșeuri. Mulți dintre cetățenii din Sectoarele 1 și 6 spun că sunt afectați de acest miros înțepător, în unele zile și la unele ore. Au apărut și foarte multe petiții”, a declarat Gabriela Firea, joi, într-un video postat pe pagina de Facebook.

Edilul a adăugat că în momentul de față există un contract pentru groapa de gunoi de la Iridex care va expira luna viitoare, iar Ministerul Mediului trebuie să spună dacă trebuie sau nu să fie prelungit contractul, fiindcă avizul de mediul e valabil încă opt ani de acum încolo.

„Avem în acest moment un contract pentru groapa de la Iridex care expiră luna viitoare și am vrea să știm de la Ministerul Mediului care vizează și autorizează toate depozitele de deșeuri dacă trebuie sau nu să mai fie pelungit acest contract deoarece avizul de mediu este valabil încă opt ani de zile”, a completat Firea.

Bucurestenii din Nord-Vestul orasului au depus sesizari cu privire la un miros deranjant care s-ar degaja de la depozitul de deseuri Rudeni-Chiajna. Am solicitat acum peste o saptamana ministerului mediului o pozitie oficiala cu privire la prelungirea sau nu a contractului care expira luna viitoare. NU Primaria Capitalei autorizeaza depozitele de deseuri, ci ministerul mediului prin agentia de mediu.#OxigenPentruBucuresti

Publicată de Gabriela Firea pe Joi, 13 februarie 2020

Ea a prezentat o scrisoare pe care a trimis-o în urma cu opt zile Ministerului Mediului în care întreba ce va face cu aceste gropi de gunoi și dacă au fost făcute verificări în acest sens, însă până în prezent nu are niciun răspuns. Gabriela Firea a subliniat că nu Primăria Capitalei are atribuții în închiderea și deschiderea gropilor de gunoi, ci Ministerul Mediului.

„Prin urmare, vă arăt în exclusivitate faptul că am trimis această scrisoare către ministrul Mediului în care i-am solicitat, având în vedere și declarațiile sale publice cu privire la faptul că Primăria Capitalei are atributul de a continua sau nu contractul cu proprietarul și administratorul gropii de gunoi de la Rudeni-Chiajna, i-am spus domnului ministru «ținând cont de ultimele dumneavoastră declarații făcute în spațiul public, vă rog să formulați un punct de vedere cu privire la posibilitatea prelungirii duratei de exploatare a acestui depozit. De asemenea, vă rugăm să ne comunicați dacă ați dispus noi controale și verificări la acest depozit de deșeuri și dacă Agenția pentru Protecția Mediului București, aflată în subordinea Ministerului pe care îl conduceți a retras autorizația de mediu valabilă până pe 13 februarie 2028, adică încă 8 ani de acum înainte, conform documentelor pe care le deținem la Primăria Capitalei»”, a explicat Firea.

Primarul general al Capitalei a mai spus că e important ca lumea să știe ce a făcut sau va face Ministerul Mediului în privința gropii de gunoi Chiajna-Rudeni.

„Au trecut opt zile de la această adresă pe care am transmis-o. Nu știm exact dacă s-au dispus controale și verificări la groapa de gunoi Chiajna-Rudeni. Petiții vin în continuare de la cetățeni, în special cei din cartierele Pajura, Crângași, Militari și Drumul Taberei, sectoarele 1 și 6. Ne-am dori ca în continuare să aflăm acest punct de vedere, să știm dacă se poate prelungi acest contract. De fapt este vorba despre un act adițional care expiră pe 21 martie”, a conchis Gabriela Firea.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele