Ford va produce la Craiova noul său SUV, Puma

110
3 minute de lectură

Ford Puma, SUV-ul de clasă mică este noul aotomobil pe care firma americană îl va produce la Craiova, în urma unei investiţii începute în anul 2008, care totalizează aproape 1,5 miliarde de euro.

Noul Ford Puma a fost prezentat la începutul lunii aprilie şi va intra în vânzare la finalul acestui an.

SUV-ul de segment B iese în evidență cu elemente importante de design, precum blocurile optice şi linia caroseriei. Alături de proporţiile sale, care permit o gardă la sol mai ridicată, Puma are un portbagaj care oferă o capacitate de 456 de litri și o adâncime deosebit de mare.

Maşina are tehnologia Ford EcoBoost Hybrid, care ar trebui să optimizeze consumul de combustibil, motorul oferind în acelaşi timp o putere de 155 de cai putere (CP). Este vorba despre un starter/generator integrat antrenat prin curea (BISG), care înlocuieşte clasicul alternator, permiţând recuperarea şi stocarea energiei care de obicei se pierde în timpul frânării şi rulării libere (coasting). Astfel, BISG se comportă şi ca un motor electric, completând motorul 1.0 EcoBoost cu trei cilindri. Acesta utilizează energia înmagazinată în baterii pentru a schimba sursa cuplului şi pentru a suplimenta cuplul, potrivit companiei.

Motoarele EcoBoost 1,0 litri de 125 CP utilizează primul sistem de dezactivare a cilindrilor disponibil pe un motor cu trei cilindri, care opreşte automat unul dintre cilindri motorului atunci când nu este necesar ca acesta să funcţioneze la capacitate maximă, cum ar fi în cazul coborârii sau a rulării în viteze de croazieră. Sistemul poate să decupleze sau să cupleze un cilindru în 14 milisecunde, contribuind la obţinerea emisiilor de CO2 anticipate de la 128 g / km şi la un consum de combustibil eficientizat de la 5,6 l / 100 km.

O opţiune de propulsie diesel şi o transmisie automată cu dublu ambreiaj şi şapte trepte va fi de asemenea disponibilă după lansare.

Puma utilizează 12 senzori ultrasonici, trei radare şi două camere amplasate în jurul maşinii, pentru a oferi o gamă de tehnologii prezentate sub umbrela Ford Co-Pilot360. Acestea îmbunătăţesc nivelul de protecţie, şofatul şi parcarea, fiind proiectate pentru a face experienţa de condus mai sigură şi confortabilă. Disponibil în varianta de cutie automată de viteze cu şapte trepte, sistemul Adaptive Cruise Control cu funcţia Stop & Go, Sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere (Speed Sign Recognition) şi Sistemul de centrare pe mijlocul benzii ajută vehicului să menţină o distanţă confortabilă de condus faţă de vehiculele din faţă.

Scaunele din faţă ale lui Puma vor fi primele cu masaj lombar din segment, și vor dispune de un sistem de masaj cu trei baloane de presiuneare trei setări de intensitate

Puma se alătură unei game în expansiune de SUV-uri şi crossovere Ford la nivel european, aceasta incluzând Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge şi noul Explorer Plug-in Hybrid.

SUV-urile reprezintă acum mai mult de 20% din vehiculele comercializate de Ford în Europa. Vânzările de SUV-uri Ford au crescut în 2018 la nivel european cu peste 19 procente.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele