Forțele Aeriene americane susțin că Boeing are probleme grave privind controlul calității

2 minute de lectură

Șeful departamentului de achiziții din cadrul Forțelor Aeriene din Statele Unite a declarat că Boeing are „probleme grave“ privind controlul calității, cel puțin în ceea ce privește noul model de avion-cisternă KC-46, destinat realimentării în aer, după ce mai multe aparate au fost livrate Armatei cu gunoaie și unelte uitate în interior.

Secretarul Forțelor Aeriene pentru achiziții, tehnologie și logistică, Will Roper, și-a exprimat îngrijorările, după ce a vizitat fabrica Everett, din Washington, unde Boeing asamblează modelul KC-46, relatează CNN.

„Am plecat profund îngrijorat, dar cred că Boeing înțelege faptul că are o problemă gravă iar această situație trebuie să atragă măsuri serioase la cel mai înalt nivel“, a comentat Roper.

După ce au descoperit problema, Forțele Aeriene nu au mai acceptat livrările de avioane-cisternă, începând cu 20 februarie.

Roper a vizitat fabrica luni și, după ce a primit asigurări că planul de inspecții va fi refăcut, livrările vor fi reluate. Șase aeronave care au fost deja livrate au fost reinspectate de către Forțele Aeriene.

„Efectuăm inspecții foarte amănunțite pentru a ne recăpăta încrederea în Boeing“, a spus și purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Ann Stefanek.

Deși descoperirea de unelte și gunoaie la bordul avioanelor livrate nu este de natură să scoată în evidență defecte de design sau îngrijorări privind siguranța, informația vine într-un moment foarte delicat pentru Boeing, după suspendarea tuturor zborurilor cu aparatele 737 MAX, după accidentul Ethiopian Airlines de duminică, soldat cu moartea tuturor celor 157 de pasageri și membri ai echipajului, în condiții similare prăbușirii unui alt aparat de acest tip al companiei indoneziene Lion Air, în urmă cu mai puțin de șase luni.

Modelul KC-46 are un rol esențial, asigurând realimentarea în aer a aeronavelor militare. Problema confirmată de Forțele Aeriene a fost inițial raportată de mai multe publicații de specialitate.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele