Fostul cardinal George Pell, condamnat la șase ani de închisoare pentru abuz sexual

31
2 minute de lectură

Fostul cardinal George Pell (foto) a fost condamnat astăzi la șase ani de închisoare, fiind găsit vinovat de abuzarea sexuală a doi băieți din corul bisericii într-o catedrală din Melbourne, informează Mediafax.

Sentința a fost dată de Curtea de Justiție din Victoria, Australia. Fostul cardinal se declară în continuare nevinovat și a făcut apel, acesta urmând să fie judecat în luna iunie.

„În opinia mea, atitudinea dumneavoastră a fost determinată de aroganță. Per total, consider că aveți o culpabilitate morală ridicată în ambele cazuri“, a declarat Peter Kidd, judecătorul care a dat sentința, menționând că există șanse mari ca fostul cardinal, în vârstă de 77 de ani, să își petreacă restul vieții în închisoare.

Fostul cardinal ar putea fi eligibil pentru eliberare anticipată după cel puțin trei ani și opt luni de închisoare.

George Pell a abuzat sexual doi băieți din corul bisericii, în anul 1996, într-o catedrală din Melbourne. La începutul procesului, cardinalul a pledat nevinovat pentru toate acuzațiile ce i-au fost aduse.

George Pell, care a ocupat și funcția de trezorier al Vaticanului, a fost pus sub acuzație în luna iunie 2017. Acuzațiile se referă la perioada în care acesta era preot în Ballarat, orașul său natal. Ulterior, el a devenit arhiepiscop de Melbourne și apoi Sydney.

Cardinalul în vârstă de 77 de ani este una dintre cele mai importante personalități din Biserica Catolică. Oficialii de la Vatican au transmis în luna decembrie că George Pell a fost exclus din grupul de consilieri ai Papei, fără să ofere detalii despre desfășurarea procesului.

George Pell este considerat al treilea cel mai important oficial de la Vatican și a gestionat acțiunile oficiale ale Bisericii Catolice în legătură cu acuzațiile privind abuzurile sexuale asupra unor minori care ar fi fost săvârșite de unii prelați din Australia.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele