Fostul președinte peruan s-a împușcat în cap când urma să fie arestat

200
1 minut de lectură

Alan Garcia, fostul președinte al statului Peru, s-a împușcat în cap astăzi, în locuința sa din Lima, în momentul în care urma să fie arestat, fiind acuzat de justiția peruană pentru fapte de corupției în cazul Odebrecht.

Surse medicale au declarat că fostul președinte a fost internat în spital în urma unui traumatism cranian provocat prim împușcare cu o armă de foc.

Justiția peruană a dispus marți arestarea preventivă a lui Garcia, fostul președinte fiind anchetat într-un caz de corupție în care a fost implicată compania braziliană Odebrecht și 10 țări din America Latină, relatează Mediafax.

Echipajele de poliție au ajuns la locuința lui Garcia Perez pentru a-l aresta, și deși inițial s-a crezut că era vorba despre o percheziție, după câteva minute, din curtea locuinței a fost văzută ieșind o camionetă.

Ministrul Sănătății, Zulema Tomas, a declarat că starea fostului președinte Alan Garcia „este foarte gravă“ și a adăugat că situația sa este „critică“, după ce s-a împușcat în locuința sa din Lima.

Reprezentanții spitalului Casimiro Ulloa au anunțat că medicii neurochirurgi au intervenit, Alan Garcia fiind supus de trei ori la manevre de resuscitare.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele