Sunteți parte a economiei colaborative?

Conform rezultatelor unui sondaj realizat la sfârșitul anului trecut (și publicat pe 16 aprilie) privind utilizarea tehnologiilor informației și comunicațiilor (TIC), 19% dintre persoanele din Uniunea Europeană (UE) și-au rezervat și/sau plătit cazarea (cameră, apartament, casă, cabană de vacanță etc.) în scopuri private, de la o altă persoană fizică, în ultimele 12 luni, prin intermediul unor site-uri sau aplicații informatice.

14
1 minut de lectură

Majoritatea persoanelor care și-au rezervat și/sau plătit cazarea la o altă persoană fizică au folosit site-uri sau aplicații dedicate, dar au fost de asemenea utilizate alte site-uri sau aplicații (inclusiv cele ale rețelelor sociale). Aceste servicii de tip peer-to-peer fac parte din așa-numita „colaborare” sau „economie partajată”.

În rândul statelor membre UE, țara cu cel mai mare procent de persoane care-și organizează online șederea la o altă persoană fizică, în 2018, a fost Luxemburgul (cu 44%), urmată de Irlanda și Malta (ambele cu26%). În schimb, proporția a fost sub 10% în șapte state membre: Cipru (3%), Cehia (5%), Letonia (7%), Grecia, România, Slovenia (toate cu 8%).

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele