Frica de recesiune în zona euro a adus moneda europeană la cel mai slab nivel din mai 2017

13
1 minut de lectură

Euro s-a depreciat în raport cu dolarul, la 1,086 dolari, pe fondul tendinţei investitorilor de a se refugia în active mai sigure. Analiștii cred că speranțele de creștere economică în zona euro ar putea fi anulate de impactul epidemiei de coronavirus, transmite Mediafax.

Steve Englander, analist la Standard Chartered, spune că pieţele sunt îngrijorate în privinţa economiei europene.

Economia zonei euro aproape s-a oprit în ultimul trimestru, cu o creştere a PIB de doar 0,1% în octombrie-decembrie. Speranţele pentru o creştere în primul trimestru din 2020 sunt tot mai slabe, în special după anunţul că producţia industrială a scăzut la 4,1% în decembrie, cea mai slabă performanţă din 2012.

„Cel mai important impact al coronavirusului pentru Europa este creşterea. Zona euro a început acum un an să crească încet, iar Banca Centrală Europeană şi-a relaxat politicile. Speranţa a fost că expansiunea fiscală va începe. Oricum, şocul negativ a redus această speranţă”, a spus Englander.

Deutsche Bank a avertizat la începutul acestei săptămâni că epidemia de coronavirus ar putea duce Germania în recesiune în acest an, deoarece sectorul de producţie va fi afectat, prin slăbirea cererii din China.

Pieţele bursiere europene au redus aceste îngrijorări, atingând miercuri maxime record.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele