Fumul degajat în incendiile din Australia a ajuns în Argentina și Chile

104
2 minute de lectură

Fumul intens degajat de puternicele incendii de vegetație ce afectează Australia este vizibil din spațiu, potrivit unor imagini date publicității de către NASA, iar norul de fum a ajuns deja în țări aflate la mii de kilometri distanță, precum Chile și Argentina, potrivit space.com, preluat de Mediafax.

Conform unor informații publicate recent de către NASA pe Twitter, imaginile de pe Stația Spațială Internațională au surprins un nor uriaș de fum deasupra orașului Sydney și Mării Tasmaniei. Agenția Națională Spațială Americană informează că, la momentul surprinderii imaginilor, Stația Spațială Internațională se afla la aproximativ 433 de kilometri deasupra Australiei.

Până în prezent, Incendiile de proporții, care afectează zone întinse ale Australiei din septembrie 2019, au dus la moartea a 23 de persoane.

Sâmbătă s-au înregistrat peste 130 de incendii în statul New South Wales, multe scăpate de sub control, iar în Victoria au existat recomandări de evacuare pentru șase incendii, mesaje de avertizare pentru alte 11 focare și alte zeci care încă ard.

„Există o serie de incendii mari și periculoase în New South Wales, care reprezintă o amenințare serioasă pentru viața oamenilor“, a comunicat Serviciul local de Pompieri Rurali.

În Victoria, autoritățile au îndemnat oamenii să evacueze zonele în care a fost declarată stare de dezastru și zeci de mii de persoane din 100.000 estimate au plecat din regiune.

Totodată, norul de fum provocat de aceste incendii a fost identificat la mii de kilometri distanță, în țări precum Chile și Argentina, au anunțat serviciile meteorologice din aceste țări, citate de channelnewsasia.com.

Serviciul Meteorologic din Argentina a publicat imagini din satelit cu norul de fum și a informat că acesta a fost adus spre America de Sud de curenții de aer. Potrivit autorităților din Chile și Argentina, prezența norului de fum nu pune în pericol sănătatea cetățenilor celor două țări. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele