Furt masiv de date. Vizate: 106 milioane de persoane

121
2 minute de lectură

Date personale ale aproximativ 106 milioane de persoane din SUA și Canada au fost furate într-un atac cibernetic care a vizat firma de servicii financiare Capital One, anunță BBC, preluat de Mediafax.

Presupusul hacker, o femeie, a fost arestat luni. Potrivit Capital One, datele includeau nume, adrese și numere de telefon ale persoanelor care au solicitat carduri de credit.

Atacatorul nu a avut acces la datele cardurilor de credit, spune compania.

Capital One este un emitent major de carduri de credit în SUA.

Firma a declarat că atacul a afectat aproximativ 100 de milioane de persoane din SUA și 6 milioane de persoane în Canada. Aproximativ 140.000 de numere de securitate socială și 80.000 de numere de cont bancar au fost compromise în SUA.

În Canada, aproximativ un milion de numere de asigurări sociale aparținând clienților de carduri de credit Capital One au fost, de asemenea, compromise.

Atacul a fost identificat pe 19 iulie. Capital One a spus că hackerul a exploatat o vulnerabilitate a configurației infrastructurii companiei.

În afară de nume și date de naștere, hackerul a reușit, de asemenea, să obțină scoruri de credit, limite, solduri, istoricul plăților și informații de contact.

Compania va anunța persoanele afectate și le va oferi monitorizarea gratuită a creditului și protecția identității.

Departamentul de Justiție al SUA a confirmat că a arestat un fost inginer software de companie tehnologică din Seattle în legătură cu atacul. Este vorba de Paige Thompson, în vârstă de 33 de ani. O audiere a fost programată pentru 1 august.

Pedeapsa maximă este de cinci ani de închisoare și o amendă de 250.000 dolari.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele