GALERIE FOTO Nepal | Oameni și obiceiurile lor de zi cu zi în Kathmandu

97
Sursa: Bogdan Oprea

Reporter global vă propune câteva incursiuni în Nepal și Sri Lanka, prin intermediul unor galerii foto și video realizate de Bogdan Oprea.

Jurnalist, fost consilier prezidențial și, nu în ultimul rând, unul dintre oamenii care au reușit să pună în lumină importanța încă prea puțin conștientizată a voluntariatului, Bogdan a participat, în perioada mai-iunie, la o expediție umanitară care tinde să devină tradiție.

Expediția umanitară Nepal for Life este organizată de asociația Volunteer for Life România și s-a derulat în perioada mai-iunie, aflându-se acum la a 5-a ediție. Nepalul, deși o țară binecuvântată cu cei mai înalți munți din lume, are un PIB nominal de 17 ori mai mic decât al României; în plus, cumplitul cutremur din 25 aprilie 2015 și replicile lui au ucis peste 8.500 de oameni, iar alte 8 milioane de persoane (mai mult de un sfert din populația țării) au fost rănite sau afectate, potrivit rapoartelor ONU.

Anul acesta, în expediția umanitară Nepal for Life, am pornit un grup de 20 de cetățeni români, de la medici, paramedici și fizioterapeuți, la profesori și IT-iști. Ne-am propus să ajutăm comunitatea de locuitori din satul Dhungkharka, districtul Kavrepalanchok, unde amenajăm și dotăm un cabinet stomatologic, primul construit vreodată în acest district cu peste 380.000 de locuitori, iar colegii medici generaliști și stomatologi oferă consultații și tratament celor în nevoie. Înființăm și dotăm, de asemenea, cu sprijinul Fundației pentru SMURD, și un laborator pentru cursuri de prim ajutor, în cadrul căruia susținem cursuri pentru copii și pregătim instructori formatori locali care să poată continua instruirea copiilor și a populației adulte locale în vederea unei corecte și eficiente reacții în situații de urgență și de prim ajutor. Amenajăm și dotăm, totodată, un cabinet de fizioterapie, iar colegii fizioterapeuți îngrijesc persoanele în nevoie și instruiesc personal medical în tehnici de tratare și recuperare fizioterapeutică, disciplină care nu se studiază în Nepal. În același timp, voluntarii Nepal for Life susțin multe alte cursuri de dezvoltare personală, de igienă și ecologie pentru copiii din această comunitate. Totodată, asociația Volunteer for Life România, împreună cu inimoșii săi sponsori și micii donatori, au oferit comunității locale, pe lângă toate echipamentele necesare cabinetului stomatologic, laboratorului pentru cursuri de prim-ajutor și centrului de fizioterapie, și multe alte ajutoare dintre cele mai diverse, de la medicamente și lucruri de igienă personală și până la materiale didactice.

Citiți și: FOTO VIDEO Jurnalul de Facebook al unui voluntar român în Nepal

FOTO Voluntari la 5.500 km depărtare. Cum a renăscut maternitatea unui sat nepalez

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele