GALERIE FOTO Ziua Europeană de Comemorare a Victimelor Holocaustului Împotriva Romilor

167
1 minut de lectură

Ziua Europeană de Comemorare a Victimelor Holocaustului Împotriva Romilor este marcată în perioada 2-4 august la București, începând de vineri, când sunt programate evenimente la Memorialul din strada Ion Brezoianu și la Muzeul Țăranului, arată un comunicat remis Mediafax.

Cancelaria Prim-Ministrului, cu sprijinul Agenției Naționale pentru Romi, al Departamentului de Relații Interetnice, al Centrului Național de Cultură a Romilor, al Muzeului Național al Țăranului Român, al Asociației Șukar Manuș și al Asociației Meșteșugarilor și Comercianților Tradiționali Romi, organizează un eveniment dedicat Zilei Europene de Comemorare a Victimelor Holocaustului Împotriva Romilor la București, în perioada 2 – 4 august 2019.

De asemenea, în perioada 2 – 4 august 2019, între orele 10 și 18, va avea loc în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, un târg cu meșteri și meșteșugari romi. Argintari, căldărari, rudari, anticari și negustori vor veni cu obiecte frumos meșteșugite, numai bune de admirat și cumpărat. Nu vor lipsi bucatele specifice și portul tradițional rom.

În noaptea de 2 spre 3 august 1944, regimul nazist a procedat la exterminarea romilor din lagărul Auschwitz și au fost uciși 2.897 de femei, bărbați și copii romi. Data de 2 august a fost proclamată de Parlamentul European drept Ziua Europeană de Comemorare a Victimelor Holocaustului împotriva Romilor.

Fotografii de Bogdan Cristel

Bogdan Cristel
Bogdan Cristel este fotojurnalist roman cu experienta de 28 de ani de presa. Între 1991 si 1993 - fotojurnalist la cotidienele Dreptatea, Ora și saptamanalul Capital. Intre 1993 si 2015 - fotojurnalist la agenția de presă Reuters. Din 2015, colaborator fotojurnalist la EPA (European Pressphoto Agency).

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele