Gelu Oltean, fost șef DIPI, arestat preventiv într-un dosar de trafic de droguri

77
2 minute de lectură
Foto: Agerpres

Gelu Oltean, fost șef al Direcției de Informații și Protecție Internă (DIPI) din cadrul Ministerului de Interne, concubina sa, Vanessa Youness, și un cetățean britanic, Thomas Lishman, au fost arestați pentru 30 de zile în dosarul de trafic de droguri instrumentat de DIICOT Brașov. Cei trei ar fi organizat diferite reuniuni pentru consum de droguri, transmite Mediafax.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

Potrivit procurorilor DIICOT, ei ar fi organizat întâlniri pentru consum de droguri în Dâmbovița.

„Aceștia organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce contine Ayahuasca”, potrivit DIICOT.

Gelu Oltean a fost șef al DGIPI pentru două mandate. În 2007, Oltean a coordonat echipa de poliţişti români trimişi în Italia pentru a colabora cu autorităţile în cazul Romulus Mailat, un român de etnie romă care a fost acuzat că a jefuit, violat și ucis o italiancă de 47 de ani, într-o suburbie a Romei.

G4Media relatează că cei trei ar fi avut legătură cu clinica de wellness Youness Clinic de lângă București. La această clinică, pacienților li s-ar fi dat spre consum o substanță considerată drog în cadrul unor așa-zise tratamente. Vanessa Youness, concubina lui Gelu Oltean, este fondatoarea clinicii, iar cetățeanul britanic, Thomas Lishman, ar fi „șamanul” clinicii.

Gelu Oltean vorbea într-un interviu pentru Evenimentul Zilei din 25 februarie 2019 despre o substanță numită „Ayahuasca”, spunând că „este un tratament de purificare a sufletului, a minții și a corpului, care schimbă pe oricine, nu doar pe mine. Dar, într-adevăr, nu oricine are curajul să treacă prin asta”.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele