Germania și Olanda suspendă formarea militară în Irak, pe fondul crizei dintre SUA şi Iran

29
1 minut de lectură

Armata germană a anunţat astăzi suspendarea operaţiunilor de formare militară în Irak, din cauza riscurilor asociate crizei dintre Statele Unite şi Iran, relatează Mediafax.

„Armata germană a suspendat misiunea de formare“, a declarat Jens Flosdorff, purtătorul de cuvânt al Ministerului german al Apărării.

„Este necesară intensificarea vigilenţei“ în Irak, a subliniat oficialul german, sugerând că misiunea de instruire militară ar putea fi reluată „în următoarele zile“.

Armata germană are 160 de militari în Irak.

În schimb, armata franceză nu are momentan planuri pentru suspendarea activităților de formare militară din Irak, a transmis miercuri o sursă din Ministerul Apărării francez, citată de Reuters.

Armata franceză are aproximativ 300 de militari în misiunea de formare militară din Irak.

Alături de Germania și Olanda a transmis, miercuri, că va suspenda misiunile de formare militară din Irak, după ce Statele Unite au emis un avertisment față de amenințarea pe care o reprezintă Iranul pentru trupele staționate în Irak.

Autoritățile militare din SUA și-au reafirmat marți preocuparea în legătură cu posibile “amenințări iminente” la adresa trupelor americane din Irak, venite din partea forțelor sprijinite de Iran.

Departamentul de Stat al SUA a ordonat personalului american neesențial din Irak să părăsească de urgență țara, în contextul intensificării tensiunilor între Washington și Teheran.

Penatgonul a trimis în Orientul Mijlociu un portavion, bombardiere strategice B-52 și sisteme antiaeriene Patriot, în contextul amplificării tensiunilor între Iran și SUA.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele