Germania va decide luna aceasta dacă va relua vânzarea de arme către Arabia Saudită

Guvernul Germaniei a informat astăzi că va lua o decizie privind vânzarea de arme către Arabia Saudită la sfârșitul lunii martie, iar embargoul va depăși, cel mai probabil, data limită de 9 martie, a informat purtătorul de cuvânt guvernamental Steffen Seibert, citat de Mediafax.

Steffen Seibert a precizat că liderii din Guvern sunt conștienți că există o presiune asupra timpului și că sunt hotărâți să rezolve problema luna aceasta.

Publicația Der Spiegel a relatat anterior că Angela Merkel și ministrul german de Finanțe, Olaf Scholz, un membru al social-democraților, au convenit să extindă întreruperea vânzării de arme către Riad cu încă două săptămâni după data limită.

Germania este sub presiune din partea Marii Britanii și Franței, care cer inversarea deciziei.

Comentarii

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.