Companiile aeriene American și Delta, amendate pentru întârzieri

1 minut de lectură

Departamentul american al Transporturilor a decis amendarea American Airlines cu un milion de dolari și a Delta Air Lines cu 750.000 de dolari, pentru întârzieri majore pe pistă cu pasagerii îmbarcați.

Companiile au obligația de a permite debarcarea pasagerilor, atunci când aeronava a stat pe pistă timp de trei ore, pentru zborurile interne, și patru ore, pentru cele internaționale. Singurele excepții de la această regulă sunt pentru motive de securitate sau probleme legate de controlul traficului, informează USA Today.

Este a doua amendă majoră primită de American Airlines pentru acest tip de întârzieri. În 2016, compania a fost amendată cu 1,6 milioane de dolari. Doar alte două amenzi ce depășesc un milion de dolari au mai fost date până-n prezent. Frontier a fost amendat cu 1,5 milioane de dolari, în timp ce United a primit o amendă de 1,1 milioane.

Noua măsură vizează American Airlines pentru 13 cazuri de întârzieri de acest tip, în intervalul decembrie 2015 – ianuarie 2017, iar Delta pentru 11 zboruri, în intervalul ianuarie 2017 – februarie 2018.  

Cea mai mare întârziere cu pasagerii îmbarcați a fost înregistrată de American, cu cinci ore și 35 de minute, în iunie 2016, în Austin, Texas.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele